luni, 7 decembrie 2009

Nokia E72

Una dintre cele mai reusite creatii ale celor de la Nokia este E72, urmasul lui E71. Iar cum fiul trebuie sa-si depaseasca parintele, E72 are o prestatie pe masura si depaseste E71 din toate punctele de vedere.
Nokia E72 este in primul rand un telefon foarte subtire, masurand 10 mm. Decizia se explica in primul rand prin strategia de marketing a producatorului dar si tinand cont de preferintele utilizatorilor, din care fac parte mai multe categorii de clienti. Asa se face ca terminale ca acestea nu sunt achizitionate doar de catre utilizatorii de business. Este preferat si de catre utilizatorii obisnuiti, tocmai datorita dimensiunilor reduse.

Pentru a ne demonstra faptul ca E72 este un telefon business complet, in sprijinul acestei afirmatii vin urmatoarele caracteristici: tastatura full QWERTY, email stil desktop si functie chat avansata, AGPS, Ovi Maps si o busola digitala la bord.

Handsetul are un buton navigational si camera de 5 megapixeli cu autofocus si LED flash. Printre dotari se mai numara aplicatia Nokia Messaging iar functia IM (instant messaging) este disponibila direct din ecranul Home, fie prin Yahoo Messenger, Google Talk, Ovi Chat sau Windows Live Messenger.

Nokia E72 este un telefon foarte adaptabil, avand atat caracteristici de business cat si dotari tehnice destinate uzului personal de aceea printre specificatiile terminalului se mai numara un display de 2.36 inchi, cu rezolutie de 320 x 240 pixeli, Bluetooth, un jack audio de 3.5 mm, 250 MB memorie interna, slot pentru carduri microSD si o baterie de 1500 mAh.

La capitolul specificatii tehnice, lista este bogata:

* sistem de operare Symbian S60 3rd edition
* ecran de 2.4 inch QVGA
* camera foto de 5 MP
* HSDPA (pana la 10 Mbps)
* Wi-Fi
* GPS, aGPS si Google Maps
* slot microSD si card de 4GB inclus
* radio
* controller optic
* Quickoffice cu suport pentru documente create cu Microsoft Office 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu